I Carry You with Me

Land: USA/Mexico
Regi: Heidi Ewing
Hovedroller: Armando Espitia, Christian Vazquéz


Regissør Heidi Ewing leverer her en perle av en film, og en glimrende sammensmelting av virkelighet og fiksjon. På bakgrunn av fantastiske bilder fra Mexico (og et noe gråere USA) portretteres en kjærlighetshistorie tilsynelatende uten sjans: to gutter som forelsker seg på midten av 90-tallet, og det i konservative Sør-Amerika.  

Et annerledes kjærlighetsdrama

Filmen fletter sammen de to historiene ved innblikk i guttenes barndom, og samt nåtiden i New York. Filmatiseringen dreier hovedsakelig rundt deres møte og utviklingen av et skjult forhold mellom dem. Gjennom bortgjemte nattklubber, dårlige arbeidsforhold og mektige slettelandskap dras publikum inn i en verden av motsetninger: det overfladiske estetiske og det vonde i å bli forbudt en grunnleggende verdi, nemlig retten til å elske den man vil. Filmen viser konflikten mellom å følge drømmene sine, og å velge bort et liv for et annet liv over Rio Grande: valget om å flykte fra Mexico til USA. 

Sjangerblanding

Personskildringene og dialogene viser både humor og sorg i form av møter med gode barndomsvenner, samt fedre som ikke aksepterer sine egne sønner. Det hele knyttes sammen gjennom et lydspor av tankerekkene fra Ivans perspektiver på de mange konfliktene og valgene han står overfor; som menneske, som far, som kjæresten til en annen mann, og som ulovlig flyktning i USA. Fortellingen drar publikum inn i en verden av kapitalistisk håpløshet, ikke bare i Mexico, men vel så mye i USA. 

Filmen kan minne om den Luca Guadagninos kritikerroste Call Me By Your Name, både visuelt og i historiefortellingen. I Carry You with Me blander derimot fiksjon og virkelighet, og filmatiseringen er basert på parets beretninger om hvordan de fant hverandre, og hvordan de har skapt seg et liv i New York. Til slutt deles filmen inn i filmatiserte bilder og dokumentariske skildringer i en blanding av private videoer og portrettering av paret i dag. 

Vakker, rett og slett

I Carry You with Me er en svært godt gjennomført og vakkert presentert film, og absolutt verdt en kinotur. Den gir et godt bilde på menneskelige ytre og indre konflikter, og tar opp aktuelle problemstillinger i dagens samfunn. Kontrasten mellom det estetisk behagelige og handlingsmessig ubehagelige er slående, akkurat slik en utfordrende fortelling skal være. En anbefaling på det sterkeste fra Atrium – 5 av 5! 

Vurdering:
5/5

Leave a Comment